Deze opkomst gaan we het volgende doen:
Beginspel: Olympisch tikkertje
Een tikkertjes variant.
Doel: Zoveel mogelijk kinderen tikken.
Zet drie vakken af of laat drie leiding in verschilende hoeken staan.
Geef elk vak/leiding een nummer, één, twee of drie.
Kies drie tikkers uit, zij krijgen ook het nummer: één, twee of drie.
Als het spel begint gaan de tikkers tikken. Als de tikker iemand tikt roept hij zijn nummer.
Het getikte kind gaat dan in dat vak staan/bij die leiding staan.
Het spel is over na x aantal minuten of als er geen kinderen meer zijn.
Wie van de kinderen bleef als laatste over?
En
welke tikker tikte de meeste kinderen?!
Opkomst: Olifant slurfjes
(Koken)
Zo maak ik die lekkere OLIFANT - SLURFJES!
Ingredienten voor vier slurfjes:
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 1 ei
- 2 deciliter melk
- 1 banaan
- 2 eetlepels honing
- 1 theelepel cacao
Klik hier om de afbeelding in het groot te bekijken.
Recept:
- Doe het bakmeel met de cacao in een kom.
- Roer het door elkaar.
- Maak in het midden een kuiltje.
- Breek het ei in een kopje.
- Kijk of er geen stukjes schaal in zitten.
- Doe het ei in het kuiltje
- Giet een beetje van de melk erbij.
- Ga heel goed roeren.
- Doe er steeds iets meer van de melk bij.
- Roer tot alle klontjes er uit zijn.
- Kan het beslag als een dikke draad van je lepel lopen? Dan is het klaar.
- Pel de banaan.
- Leg hem op een bord.
- Prak hem fijn met een vork.
- Roer de banaan samen met de honing door het beslag.
- Zet de koekepan op een half hoog vuur.
- Doe een stukje van de boter in de pan.
- Als de boter gesmolten is schenk je er een beetje beslag bij.
- Beweeg de pan heen en weer zodat de bodem helemaal met beslag bedekt is.
- Zet het vuur laag.
- Als de bovenkant van de pannekoek droog is mag je hem omdraaien met een pannekoekmes.
- Bak de andere kant ook mooi bruin.
- Leg de pannekoek op een bord.
- Zet er een deksel bovenop zodat hij warm blijft.
- Bak zo nog 3 pannekoeken.
- Rol ze op. Dan zijn het net slurfjes.
- Leg ze op een schaal.
- Als je erg van zoet houdt moet je er nog suiker over strooien.
- Veel eet plezier!
Koken met Kokmeeuw uit het kindertijdschrift de Taptoe/Okki. Getekend door Majorie van Doorn.